Potřebujeme:
7 žloutků, 3 bílky, 150 g cukru, 100 g polohrubé mouky, smetana, tuk na vymaštění a mouka na vysypání dortové formy, 400 g ananasu (konzerva), 2 dl smetany na šlehání, 80 g jader vlašských ořechů
Jak na přípravu:
Žloutky dáme do mísy, přidáme cukr a elektrickým šlehačem napěníme. Potom zvolna vmícháme mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do mírně vyhřáté trouby, aby se těsto dobře propeklo, a zvolna upečeme dozlatova. Po vychladnutí dort po délce rozřízneme a rozdělíme. Spodní díl pokropíme šťávou z ananasového kompotu, poklademe kostičkami nakrájeného ananasu a na něj rozetřeme šlehačku. Dort přiklopíme a dáme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí povrch a strany dortu ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanými jádry vlašských ořechů. Dort nakrájíme a podáváme.
Další recepty a články:
Medový dort necháme zatuhnout.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Bílkový dort, jemně vmícháme oříšky.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Studený dort z piškotů.