Potřebujeme:
2 kompoty půlených broskví, 6 plátků čiré želatiny, 300 g plnotučného jogurtu, 100 g cukru, 300 g smetany ke šlehání, 15 cukrářských piškotů
ozdoba: 1 balíček vanilkového cukru, 100 g smetany ke šlehání, 3 lžíce mandlových lupínků
Jak na přípravu:
Dáme okapat broskve a šťávu odchytíme. Několik půlek ponecháme vcelku a zbývající nakrájíme na kostičky. Namočíme želatinu. Cukr rozmícháme v jogurtu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme ve 3 lžících horké broskvové šťávy a přidáme do jogurtu. Vmícháme na kostičky nakrájené broskve a tuhou šlehačku. Hlubokou mísu vypláchneme studenou vodou a naplníme ji smetanovým krémem. Povrch pokryjeme cukrářskými piškoty tak, aby mírně přesahovaly okraj formy. Zakapeme 3 lžícemi broskvové šťávy a zakryjeme fólií. Dáme ztuhnout do chladničky nejlépe přes noc. Formu krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na podnos. Ušleháme tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem. Naplníme do dortového sáčku a bombu ozdobíme. Nakrájíme broskve a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Další recepty a články:
Medový dort necháme zatuhnout.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Bílkový dort, jemně vmícháme oříšky.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Studený dort z piškotů.