Potřebujeme:
1 kg hrubé mouky,2 dkg droždí,2 dkg soli,1/2 l vlažné vody
Jak na přípravu:
Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vypracujeme 2 bochníky a na vymaštěném plechu pečeme 2 hodiny na 150 stupňů. Během pečení potíráme vodou.
Guláš: Na oleji osmahneme dohněda cibulku, vložíme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou a dusíme. Nakonec zahustíme chlebem.
Další recepty a články:
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.
Pravý Sacher dort můžeme zdobit šlehačkou.