Čaj

Černý čaj

Černý čaj je čaj, který při své výrobě prochází delší oxidací (někdy nesprávně nazývanou fermentace), než ostatni druhy čaje.

Černý čaj
Černý čaj

Černý čaj byl dlouhou dobu jediným druhem čaje, který byl známy západnímu světu a i v současné době představuje více než devadesát procent čaje vypitého na Západě.

Proces výroby černého čaje byl pravděpodobně vyvinut ze způsoby výroby oolongu prodloužením doby oxidace.

Každý druh černého čaje je charakteristický především svou chutí a specifickou vůní, která závisí na obsahu polyfenolů. Svinuté listy při luhování uvolňují dříve ostatní chuťové složky než trpkost a luhují se déle, takže poměr mezi jednotlivými chuťovými složkami je vyváženější.

Černé čaje:
Qimen Hongcha (Qi Men Hong Cha) je nejznámější a nejkvalitnější čínský černý čaj.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.