Potřebujeme:
6 vajec, 12 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg čokolády na vaření, višňová marmeláda
Kakaová poleva: 10 dkg krupicového cukru, 1 dkg kakao, 5 dkg másla
Jak na přípravu:
Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a postupně přimícháme žloutky. Když vznikne dostatečně lehká pěna, přidáme tuhý sníh a lehce vpracujeme mouku. Naplníme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírné troubě asi 50 minut. Necháme dokonale vychladnout, podélně rozkrojíme a potřeme višňovou zavařeninou, přiklopíme druhý plát a povrch polijeme kakaovou polevou. Můžeme zdobit šlehačkou.
Další recepty a články:
Linecký dort s krémem či polevou.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Dort harlekýn na piškotu.