Čaj

Dort Sacher

Potřebujeme:

6 vajec, 12 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg čokolády na vaření, višňová marmeláda
Kakaová poleva: 10 dkg krupicového cukru, 1 dkg kakao, 5 dkg másla

Jak na přípravu:

Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a postupně přimícháme žloutky. Když vznikne dostatečně lehká pěna, přidáme tuhý sníh a lehce vpracujeme mouku. Naplníme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírné troubě asi 50 minut. Necháme dokonale vychladnout, podélně rozkrojíme a potřeme višňovou zavařeninou, přiklopíme druhý plát a povrch polijeme kakaovou polevou. Můžeme zdobit šlehačkou.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Linecký dort s krémem či polevou.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Dort harlekýn na piškotu.

Čaj

Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.