Čaj

Kyselina chlorogenová

Kyselina chlorogenová je přírodní polyfenol a antioxidant. Je to ester kávové a chinové kyseliny, který se vyznačuje hořkou chutí. Kyselina chlorogenová má antibakteriální, antiplísňové a antivirové složky. Jejím hojným zdrojem je zelená káva, ale obsahují ji také v jiné rostliny jako kopřivy, meruňky, hloh, brambory, jablka, artyčoky, břečťan a sušené švestky. V kávě, která prošla procesem pražení, je již její obsah nižší, protože je zničena tepelnou úpravou.

Při pokusech kyselina chlorogenová vykázala schopnost blokovat oxidované formy cholesterolu LDL ("zlého cholesterolu").

Avšak všeho moc škodí, jaká tedy rizika s sebou nese kyselina chlorogenová v případě předávkování? Předpokládá se, že množství kyseliny chlorogenové přijímané přirozeně v běžných potravinách s sebou nenese riziko předávkování, protože organismus se těchto látek dokáže efektivně zbavovat a z těla močí vyloučit.

Další články:

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Druhy kávy jsou arabica a robusta.

Příprava kvetoucího čaje jehož obliba roste.

Camellia Sinensis dosahuje výšky 3-4 metry.

Stévie rebaudiana (sladká tráva) obsahuje sladidlo necukerné povahy.

Černá kuchyně získala kdysi název od zčernalých stěn kouřem vystupujícím z otevřeného ohniště.

Chemické složení čaje, jaké látky jsou jeho součástí.

Železo v těle zvyšuje obranyschopnost.

Klasický medovník spojujeme krémem.

Plantážní káva byla sklizena v optimální době zrání.

Zelený čaj Matcha obsahuje antioxidanty, působí preventivně proti hlavním civilizačním chorobám.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.