Potřebujeme:
4 vejce, 130 g cukru, 130 g změklého másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 160 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva
Náplň: 8 plátků želatiny, 250 g bílého jogurtu, 150 ml jablečného džusu, vymačkaná šťáva z jednoho citronu, 75 g moučkového cukru, 500 ml šlehačky, 1 ztužovač šlehačky
Jak na přípravu:
Postupně vyšlehat a pak nalít do formy vyložené pečícím papírem. Upečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Po vychladnutí korpus rozkrojit. První polovinu dát na podnos o opět přiložit očištěný bok formy. Nalít náplň, přikrýt druhou půlkou korpusu, pomazat důkladně marmeládou, poskládat ovoce a zalít želatinou. Nechat do druhého dne.
Jogurt smícháme s džusem, citrónovou šťávou a cukrem. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem dotuha. Želatinu namočíme na 5 minut do vody, pak lehce vymačkáme a pomalu rozpustíme na sporáku. trochu jogurtové směsi rozmícháme se želatinou a poté přimícháme zpět do zbylé jogurtové náplně. Pak lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Odložíme chvíli do lednice a pak natřeme na připravený korpus.
Další recepty a články:
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.
Linecký dort s krémem či polevou.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Pravý Sacher dort můžeme zdobit šlehačkou.