Čaj

Medový dort

Potřebujeme:

35 dkg hladké mouky, ve vodní lázni se rozpustí: 1 vrchovatá lžíce medu, 10 dkg cukru moučka, 7 dkg másla potom se přidá 1 celé vejce a šlehá se do zhoustnutí, odstavíme z ohně a do teplého zašleháme 1/2 lžičky sody bicarbony, (pokud ji nemáme, použijeme prášek do pečiva).

Jak na přípravu:

Poté zase dáme do vodní lázně, šleháním napěníme a přidáme polovinu hladké mouky do toho teplého a necháme vychladit, po vychladnutí přidáme druhou polovinu hladké mouky a vypracujeme nelepivé těsto: těsto rozdělíme na 6 dílků každý dílek vyválíme dotenka a vykrojíme z něj kolo (například pomocí kastrolu) a dáme upéci na slabý pomaštěný plech - možná se vejdou dvě kola na jeden plech - pečeme asi na 150 °C (upeče se rychle) postupně upečeme všech 6 kol a necháme je vychladit (placky vydrží suché skladovat i několik týdnů).

Připravíme si krém na plnění, který máme rádi.

Každou placku potřeme rumem nebo kávou, můžeme prostřídat, potom placku můžeme namazat marmeládou a potom krémem. Všech 6 placek spojíme a nakonec polijeme dort čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.

Těsto na dort je velice levné a krém si může každý udělat podle vlastní chuti.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.

Bílkový dort, jemně vmícháme oříšky.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Studený dort z piškotů.

Čaj

Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.