Potřebujeme:
Těsto: 225 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 1 polévková lžíce vody, 100 g másla nebo margarínu
Náplň: 3 polévkové lžíce rybízové marmelády, 150 g másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 3 polévkové lžíce vody, 300 g mletých vlašských ořechů
Jak na přípravu:
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu a máslo nebo máslo. Propracujeme pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami. Těsto rozprostřeme na vymaštěný plech ( 30 x 40 cm ), potřeme marmeládou. Máslo, cukr, vanilkový cukr a vodu za stálého míchání pomalu zahříváme a necháme rozpustit. Vmícháme mleté ořechy a necháme trochu vychladnout. Potom rovnoměrně rozetřeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut. Po vychladnutí krájíme na trojúhelníčky a zdobíme čokoládovou polevou.
Další recepty a články:
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Čokoládové řezy, upečeme piškot.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Klasický medovník dochutíme ovocem.