Potřebujeme:
100 g čokolády na vaření, 80 g másla, 80 g cukru, 2 vanilkové cukry, špetka soli, 5 vajec, 200 g mletých lískových ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, 250 ml šlehačky, lískové ořechy a čokoláda na ozdobu, pečící papír
Jak na přípravu:
Čokoládu nastrouháme. Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přimícháme k těstu. Přidáme čokoládu, mleté ořechya prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme jej k těstu. Dortovou formu vyložíme papírem, nalijeme těsto a pečeme asi 50 minut. Upečená dort vyjmeme z trouby a necháme vychladit. Potom povrch dortu potřeme ušlehanou smetanua ozdobíme posekanými lískovými ořechy a čokoládou.
Další recepty a články:
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Linecký dort s krémem či polevou.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Kávový dort s kousky želé.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Dort harlekýn na piškotu.