Potřebujeme:
4 bílky, 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru, 15 dkg ořechů (vlašské rozdělíme na půlky, mandle a lískové ořechy celé)
Jak na přípravu:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme cukr a mouku. Nakonec vmícháme ořechy. Hmotu vylijeme do srnčího hřbetu, který jsme vyložili alobalem, vymazali tukem a vysypali polohrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Po vychladnutí vyklopíme a ostrým nožem nakrájíme na plátky tenké asi 3 mm. Naklademe na nevymazaný plech a pomalu sušíme.
Další recepty a články:
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Pravý Sacher dort můžeme zdobit šlehačkou.