Potřebujeme:
250 g cukrářských piškotů, 150 g másla, 700 ml pomerančového džusu, 90 g škrobu, 5 lžic citrónové šťávy, 2 balíčky vanilkového cukru, 225 g cukru, 5 žloutků, 30 g sněhových pusinek, snítky z meduňky a dílky pomeranče na ozdobu
Jak na přípravu:
Piškoty rozdrobíme, rozpustíme 125 g másla a smícháme s piškoty. Na dno dortové formy dáme pečící papír a nasadíme dortový kruh. Piškotové těsto dáme do formy a přitlačíme, asi na hodinu postavíme do chladu. Smícháme 100 ml pomerančového džusu a škrob, zbylý džus, citrónovou šťávu, vanilkový cukr a zbývající tuk povaříme. Přidáme směs se škrobem a ještě jednou povaříme. Na mírném ohni necháme za stálého míchání 4 minuty bobtnat. Rozšleháme žloutky. Hrnec sundáme z plotýnky a vmícháme žloutky. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme na korpus a postavíme do chladu na 4 hodiny. Dort vyndáme z formy, 2/3 pusinek nahrubo rozdrobíme. Celými i rozdrobenými pusinkami ozdobíme dort. Nakonec můžeme přidat snítky meduňky a dílky pomeranče.
Další recepty a články:
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Linecký dort s krémem či polevou.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Dort harlekýn na piškotu.