Čaj

Čaj Pu erh

Pu erh je druh čaje, který se vyznačuje tmavou barvou a specifickou chutí, při delším luhování získává čaj temnou, zcela neprůhlednou barvu připomínající zbarvení černé kávy.

Čaj Pu erh
Čaj Pu erh

Pu erh je označení pro čínský čaj pěstovaný v čínské provincii Jün-nan, který se zpracovává fermentací čajových lístků za pomoci bakteriální kultury.

Čaj Pu erh je charakteristický zemitou lehce zatuchlou vůní a nahořklou a svíravou chutí.

Zdravotní účinky čaje Pu erh

Zdravotní účinky čaje Pu erh se staly předmětem několika studií. V tomto čaji byla objevena přírodní antibiotika, takže při pití ve větším množství může mít pozitivní účinky na průběh některých infekčních chorob. Byly také prokázány pozitivní účinky na trávení.

Podle výsledků japonských studií a studie Kchunmingské lékařské fakulty čaj Pu erh také snižuje obsah cholesterolu v krvi.

Výzkumníci z nemocnice svaté Anny v Paříži potvrdili, že čaj Pu erh pomáhá snižovat tělesnou hmotnost.

Čaj

Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.