Vypracujeme těsto: 250 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 120 g tuku, 4 žloutky, citronová kůra, 1/2 kypřicího prášku do pečiva. Vyválíme na vymazaný plech, potřeme marmeládou, na marmeládu rozetřeme hmotu: ušleháme ze 4 bílků sníh, lehce vmícháme 150 g mletých ořechů, 200 g mletého cukru. Teplé krájíme.
Další recepty a články:
Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Tiramisu z Mascarpone.
Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Čokoládové řezy, upečeme piškot.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Klasický medovník dochutíme ovocem.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.