Čaj

Shu pu erh

Tmavý Shu pu erh patří v České republice k nejznámějším pu erh čajům, avšak obecně není moc kvalitní (je nutné hledat vyšší kvalitu). Ovšem je nutné podotknout, že Shu pu erh má i své vyšší třídy.

Shu pu erh je zralý čaj procházející při výrobě umělou fermentací. Zatímco zelený (Sheng) pu erh zraje pomalu přirozenou cestou, u tmavého (Shu) pu erh čaje je proces zrání uměle urychlen. Na rozdíl od zeleného je tmavý Shu pu erh k dostání i v sypané formě. Nejobvyklejší je však lisovaný Shu pu erh ve formě koláčů, tabulek, cihliček, hnízdeček a podobných tvarů.

Tmavý Shu pu erh patří mezi čaje Hei Cha.

Další články:

Jak je na tom pěstování kávy v Ugandě? Zaměstnává v této zemi cca 3,5 milionu rodin.

Příprava kvetoucího čaje jehož obliba roste.

Chutná plantážní káva se sklízí v optimální době zrání.

Camellia Sinensis dorůstá výšky 3 až 4 metrů.

Druhy kávy jsou arabica a robusta.

Kyselina chlorogenová je ester kávové a chinové kyseliny.

Pomerančový dort ozdobíme sněhovými pusinkami.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Před použitím je možno pařížský krém i trochu nahřát.

Kočičí jazýčky do kterých lze i vmíchat šlehačku.

Černá kuchyně získala kdysi název od zčernalých stěn kouřem vystupujícím z otevřeného ohniště.

Čaj

Tmavý Shu pu erh je zralý čaj procházející při výrobě umělou fermentací.


Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.