Tmavý Shu pu erh patří v České republice k nejznámějším pu erh čajům, avšak obecně není moc kvalitní (je nutné hledat vyšší kvalitu). Ovšem je nutné podotknout, že Shu pu erh má i své vyšší třídy.
Shu pu erh je zralý čaj procházející při výrobě umělou fermentací. Zatímco zelený (Sheng) pu erh zraje pomalu přirozenou cestou, u tmavého (Shu) pu erh čaje je proces zrání uměle urychlen. Na rozdíl od zeleného je tmavý Shu pu erh k dostání i v sypané formě. Nejobvyklejší je však lisovaný Shu pu erh ve formě koláčů, tabulek, cihliček, hnízdeček a podobných tvarů.
Tmavý Shu pu erh patří mezi čaje Hei Cha.
Další články:
Jak je na tom pěstování kávy v Ugandě? Zaměstnává v této zemi cca 3,5 milionu rodin.
Příprava kvetoucího čaje jehož obliba roste.
Chutná plantážní káva se sklízí v optimální době zrání.
Camellia Sinensis dorůstá výšky 3 až 4 metrů.
Druhy kávy jsou arabica a robusta.
Kyselina chlorogenová je ester kávové a chinové kyseliny.
Pomerančový dort ozdobíme sněhovými pusinkami.
Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.
Před použitím je možno pařížský krém i trochu nahřát.
Kočičí jazýčky do kterých lze i vmíchat šlehačku.
Černá kuchyně získala kdysi název od zčernalých stěn kouřem vystupujícím z otevřeného ohniště.
Tmavý Shu pu erh je zralý čaj procházející při výrobě umělou fermentací.