Potřebujeme:
600 g mražených malin, 150 g másla, 250 g cukrářských piškotů, 3 plátky bílé želatiny, 500 g mascarpone, 500 g nízkotučného tvarohu, 6 lžic cukru šťáva z 1 citronu, 200 g smetany na šlehání, 4 lžíce malinového sirupu, několik mandlových sušenek
Jak na přípravu:
Rozehřejeme máslo, piškoty rozdrobíme a dobře promícháme s máslem. Kruh z dortové formy položíme na dortový talíř a vzniklé těsto do něj rozložíme a přimáčkneme. Postavíme do chladu. Namočíme želatinu, smícháme mascarpone, tvaroh, 5 lžic cukru a šťávu z citrónu. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. 2 3 lžíce mascarpone promícháme se želatinou a pak ji dáme do krému z mascarpone a tvarohu. Ušleháme tuhou šlehačku a přidáme ji do krému. Polovinu malin opatrně zamícháme do krému, dáme na připravený korpus a uhladíme. Dort postavíme na 2-3 hodiny do chladu. Smícháme zbylé maliny, cukr a sirup, maliny necháme řádně okapat a rozložíme je na dort. Sušenky rozdrobíme na větší kousky a dort jimi posypeme. Můžeme ozdobit snítkami máty.
Další recepty a články:
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Linecký dort s krémem či polevou.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Dort harlekýn na piškotu.