Potřebujeme:
3 vejce, nekalorické náhradní sladidlo vhodné pro pečení místo 80g cukru, 70g mouky hladké, 30 g mouky hrubé, 1 rovná lžička kypřícího prášku, 100g dia džemu, 300g ostružin
Tvarohové želé: 20g práškové želatiny, 2 dl mléka, 250g jemného tučného tvarohu ve vaničce, 250g bílého jogurtu, sladidlo
Jak na přípravu:
Z bílků ušleháme sníh, lehce do něj vmícháme žloutky, potom tekuté náhradní sladidlo a na celý povrch prosijeme mouku a kypřící prášek. Lehce je do těsta vmícháme, těsto nalijeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení, povrch uhladíme a těsto upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 200 stupňů. Vychladlý korpus odkrojíme tenkým nožem od bočního kruhu formy, tence potřeme džemem, opět nasadíme boční kruh formy a na korpus nalijeme právě tuhnoucí želé. Povrch uhladíme a necháme želé ztuhnout. Před podáváním ozdobíme zbylými ostružinami.
Příprava želé: Želatinu namočíme do studeného mléka, rozmícháme a necháme 20 minut bobtnat. Pak zahřejeme na 60 stupňů, nalijeme do tvarohu rozšlehaného s jogurtem a sladidlem, dobře rozmícháme a vmícháme větší část ostružin. Želé vychladíme v chladničce, a jakmile začíná po obvodu tuhnout, hned je použijeme. 1 porce obsahuje 10 sacharidů, 4g tuku.
Další recepty a články:
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.
Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.
Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Tiramisu z Mascarpone.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.
Klasický medovník dochutíme ovocem.