Čaj

Tvarohový dort s ostružinami dia

Potřebujeme:

3 vejce, nekalorické náhradní sladidlo vhodné pro pečení místo 80g cukru, 70g mouky hladké, 30 g mouky hrubé, 1 rovná lžička kypřícího prášku, 100g dia džemu, 300g ostružin
Tvarohové želé: 20g práškové želatiny, 2 dl mléka, 250g jemného tučného tvarohu ve vaničce, 250g bílého jogurtu, sladidlo

Jak na přípravu:

Z bílků ušleháme sníh, lehce do něj vmícháme žloutky, potom tekuté náhradní sladidlo a na celý povrch prosijeme mouku a kypřící prášek. Lehce je do těsta vmícháme, těsto nalijeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení, povrch uhladíme a těsto upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 200 stupňů. Vychladlý korpus odkrojíme tenkým nožem od bočního kruhu formy, tence potřeme džemem, opět nasadíme boční kruh formy a na korpus nalijeme právě tuhnoucí želé. Povrch uhladíme a necháme želé ztuhnout. Před podáváním ozdobíme zbylými ostružinami.

Příprava želé: Želatinu namočíme do studeného mléka, rozmícháme a necháme 20 minut bobtnat. Pak zahřejeme na 60 stupňů, nalijeme do tvarohu rozšlehaného s jogurtem a sladidlem, dobře rozmícháme a vmícháme větší část ostružin. Želé vychladíme v chladničce, a jakmile začíná po obvodu tuhnout, hned je použijeme. 1 porce obsahuje 10 sacharidů, 4g tuku.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Pařížský krém, svaříme smetanu, cukr a kakao.

Ořechový korpus, z bílků ušleháme tuhý sníh.

Dort se zlatými slzami, připravíme si těsto.

Kakaový dort s čokoládovými hoblinkami a s banány, do kastrůlku vlijeme smetanu a vsypeme cukr s kakaem...

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Tiramisu z Mascarpone.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Piškotový korpus zvolna upečeme dorůžova.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Čaj

Yin.cz Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.