Čaj

Lehký ovocný dortík

Potřebujeme:

4 vejce, 130 g cukru, 130 g změklého másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 160 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva
Náplň: 8 plátků želatiny, 250 g bílého jogurtu, 150 ml jablečného džusu, vymačkaná šťáva z jednoho citronu, 75 g moučkového cukru, 500 ml šlehačky, 1 ztužovač šlehačky

Jak na přípravu:

Postupně vyšlehat a pak nalít do formy vyložené pečícím papírem. Upečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Po vychladnutí korpus rozkrojit. První polovinu dát na podnos o opět přiložit očištěný bok formy. Nalít náplň, přikrýt druhou půlkou korpusu, pomazat důkladně marmeládou, poskládat ovoce a zalít želatinou. Nechat do druhého dne.

Jogurt smícháme s džusem, citrónovou šťávou a cukrem. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem dotuha. Želatinu namočíme na 5 minut do vody, pak lehce vymačkáme a pomalu rozpustíme na sporáku. trochu jogurtové směsi rozmícháme se želatinou a poté přimícháme zpět do zbylé jogurtové náplně. Pak lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Odložíme chvíli do lednice a pak natřeme na připravený korpus.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Linecký dort s krémem či polevou.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Pravý Sacher dort můžeme zdobit šlehačkou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.