Potřebujeme:
600 g mražených malin, 150 g másla, 250 g cukrářských piškotů, 3 plátky bílé želatiny, 500 g mascarpone, 500 g nízkotučného tvarohu, 6 lžic cukru šťáva z 1 citronu, 200 g smetany na šlehání, 4 lžíce malinového sirupu, několik mandlových sušenek
Jak na přípravu:
Rozehřejeme máslo, piškoty rozdrobíme a dobře promícháme s máslem. Kruh z dortové formy položíme na dortový talíř a vzniklé těsto do něj rozložíme a přimáčkneme. Postavíme do chladu. Namočíme želatinu, smícháme mascarpone, tvaroh, 5 lžic cukru a šťávu z citrónu. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. 2 3 lžíce mascarpone promícháme se želatinou a pak ji dáme do krému z mascarpone a tvarohu. Ušleháme tuhou šlehačku a přidáme ji do krému. Polovinu malin opatrně zamícháme do krému, dáme na připravený korpus a uhladíme. Dort postavíme na 2-3 hodiny do chladu. Smícháme zbylé maliny, cukr a sirup, maliny necháme řádně okapat a rozložíme je na dort. Sušenky rozdrobíme na větší kousky a dort jimi posypeme. Můžeme ozdobit snítkami máty.
Další recepty a články:
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.
Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.
Linecký dort s krémem či polevou.
Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Dort harlekýn na piškotu.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.