Čaj

Bílý čaj

Bílý čaj je druh čaje, který je získáván zpracováním nejmladších lístků.

Bílý čaj
Bílý čaj

Bílý čaj se vyznačuje jemnou chutí a vůní. Získává se zpracováním nejmladších, ještě nerozvinutých čajových lístků. Mladé čajové lístky mají hebké stříbřitě bílé chloupky, podle kterých obdržel bílý čaj své pojmenování.

Čajové lístky určené k výrobě bílého čaje se sbírají ručně vždy na začátku vegetačního období (konec března až začátek dubna) a jejich výběru je věnována velká pozornost. K výrobě bílého čaje slouží u některých druhů pouze mladé pupeny čajovníku pokryté jemným chmýřím (např. Yin Zhen), u jiných pupeny a nejmladší rozvinuté lístky (např. Bai Mu Dan). Čerstvě natrhané čajvé lístky se nechají zavadnout a poté se suší na slunci. Bílý čaj se nepraží ani neoxiduje, a proto si uchovává jemné složení a jedinečnou chuť.

Bílé čaje:
Bai Mu Dan - Bílá pivoňka.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.