Čaj

Kvetoucí čaje

Kvetoucí čaje jsou ručně svinované čajové lístky, které jsou s ukrytými drobnými květy zpracovány do úhledné kuličky nebo jiných tvarů. Základem kvetoucích čajů může být zelený, černý nebo bílý čaj. Čajové pupeny se sbírají poměrně mladé v předjaří, ještě dříve než se otevřou. Lístky se nechají mírně zavadnout, lehce se dosuší a poté napaří. Tím získají vláčnost potřebnou pro ruční svinování. Další složkou tvoří čerstvé květiny, které se vybírají podle barevnosti a tvarů. Nejčastěji se používají květy jasmínu lilie měsíčku, amaranthu a laskovcovky. Kvetoucí čaj se po zalití vodou pozvolna rozevře a odhalí květiny schované uvnitř. Jednotlivá spojení květů a čaje pak ovlivní vzhled vůni i chuť hotového čaje. Může být kvalitním a nevšedním dárkem.

Další články:

Příprava čaje pu-erh zeleného nebo černého.

Bai Mu Dan je bílý čaj.

Příprava bílého čaje je jednoduchá.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Čajový obřad Gong Fu Cha připraví mnoho nálevů.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.