Čaj lapacho je přírodní produkt z vnitřní kůry stromu lapacho, jehož domovinou jsou lesy v Brazílii, Bolívii, Peru, severní Argentině a Paraguaji. Tyto stromy mohou dosáhnout stáří až 700 let. Lapacho napomáhá v pročišťování od nečistot a usazenin. Nejvíce se cení pro svoji schopnost stimulovat imunitní systém. Dále má pozitivní vliv na játra a ledviny, podporuje trávení, povzbuzuje látkovou výměnu, zlepšuje prokrvení těla, což má kladný vliv i na srdce.
Další články:
Mletí kávy třemi základními způsoby.
Čajový obřad Gong Fu Cha připraví mnoho nálevů.
Bai Mu Dan je bílý čaj.
Káva, původ lahodného nápoje a jeho cesta světem.
Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.
Příprava bílého čaje je jednoduchá.
Příprava čaje pu-erh zeleného nebo černého.