Čaj

Příprava čaje mate

Pokud si chcete připravit čaj zvaný mate, nabízí se vám dva způsoby jeho přípravy. První varianta je originální jihoamerická, druhá evropská. Jaký je mezi nimi ale rozdíl? V Jižní Americe se tento čaj připravuje ve vyšušené tykvové slupce, které se přezdívá kalabasa. Dvě až tři čajové lžičky se zalijí teplou vodou. Po několika minutách příprava pokračuje. Do nádoby se dolije voda horká. Za tři minuty je čaj hotový. Pokud je pro vás jihoamerická varianta příliš složitá, vyzkoušejte tu evropskou. V evropské variantě se mate čaj zalévá vodou o teplotě 80 stupňů. Nechává se louhovat tři až pět minut.

Další články:

Příprava černého čaje, více nálevů.

Pozitivní účinky čaje na zdraví mohou chránit i před rakovinou.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Příprava zeleného čaje je o něco složitější.

Rostlina čajovník kolik druhů existuje.

Darjeeling z indického regionu.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.