Čaj

Příprava černého čaje

Černý čaj je na přípravu jeden z nejjednodušších čajů. Černý čaj by se měl louhovat dvě až tři minuty, pokud chceme aby nás čaj povzbudil, pět minut pro působení na zažívání. Záleží na druhu a chuti čaje, které chcete docílit. Z jedné dávky čaje připravte pouze jeden nálev. Jinak by čaj ztratil svou výraznou chuť. U čínských čajů lze připravit více nálevů.

Další články:

Rostlina čajovník kolik druhů existuje.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Jak dlouho vydrží čaj čerstvý a je čerstvost důležitá?

Citáty o čajích různých autorů.

Čajové nádobí pro přípravu.

Množství kávy na den je 4 až 6 šálků.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.