Přelom v přípravě kávy přišel v roce 1901, kdy pan Luigi Bezzera vynalezl espresso. Na základě poptávky po "rychlé kávě" zjistil, že na přípravu takové kávy potřebuje vysoký tlak a určitou teplotu, aby z umleté kávy získal silnou emulzi z různých olejů a jiných látek. Zkonstruoval přístroj, který měl uvnitř velký bojler, ve kterém byla udržována stálá teplota a vysoký tlak. Bezzera si nechal tento přístroj patentovat. V roce 1938 pak přichází na řadu další patent, pístové čerpadlo.
Největší zvrat přišel na řadu v roce 1961, kdy byl představen první pákový kávovar s pumpou, která sama protlačuje vodu přčes umletou kávu pod tlakem okolo 9 barů. Tento systém se využívá dodnes.
Další články:
Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.
Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.
Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.