Čaj

Matcha

Čajový prach z nejvybranějších lístků pro japonský čajový obřad. Čtyři týdny před každoroční sklizní jsou čajové plantáže zastíněny plachtami, takže se eliminuje až 90 % přirozeného světla. Čajové plantáže kompenzují ztrátu světla zvýšením obsahu chlorofylu v listech. Pouze nejlepší ručně sbírané čajové listy se pak spaří, usuší a nařežou, aby se odstranily žilky a stonky. Usušené listy se pak skladují v mrazicím boxu, aby se po celý rok zajistila stálá kvalita. Takto zpracovaný čaj se nazývá tencha. Čajové listy se namelou na žulových mlecích kamenech, přičemž na jednom mlecím kameni se získá jedna unce matchy za hodinu. Každý krok výrobního procesu je pečlivě monitorován a dokumentován. Provádějí se také interní laboratorní kontroly, aby se zajistilo, že konečný produkt před expedicí splňuje přísné normy.

Další články:

Japonský čajový obřad čanoju, hostitel má jako obvykle za pasem zastrčenou hedvábnou utěrku.

Rostlina čajovník roste v paletě variet.

Dračí studna od Západního jezera má kladný vliv na zdraví.

Sencha je v Japonsku nejpopulárnější a nejrozšířenější.

Zelená Matcha obsahuje antioxidanty pro redukci váhy.

Čajový obřad Gong Fu Cha, prostě něco dělat dobře.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.