Rady pro přípravu dobrého šálku kávy:
- Kávová zrnka skladujte ve vzduchotěsném obalu.
- Kávu melte bezprostředně před spařením.
- Pro přípravu kávy používejte čistou, studenou vodu. Vodu nechejte krátce projít varem, avšak nikdy kávu nezalévejte vroucí vodou.
- Kávu si připravte tak, jak ji máte rádi - např. spařením, zalitím, filtrováním, atd. a nechte ji příslušně dlouho stát.
- Jestli je to možné, pijte připravenou kávu ihned.
- Šálek nejprve ohřejte a teprve poté do něj nalijte kávu.
- Pokud si budete kávu dochucovat mlékem, měli byste použít mléko se sníženým obsahem tuku. Tuk v plnotučném mléce totiž brání v tom, abyste si vychutnali skutečně plnou kávovou chuť.
Další články:
Citáty o čajích různých autorů.
Jak dlouho vydrží čaj čerstvý a je čerstvost důležitá?
Čajové nádobí pro přípravu.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Rostlina čajovník kolik druhů existuje.
Množství kávy na den je 4 až 6 šálků.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.