K přípravě nápoje použijeme vždy čerstvě upraženou kávu, rovnoměrně umletou těsně před spařením.
Šálky na kávu (doporučený obsah: 50 ml - 100 ml) podáváme vždy s podšálkem ve stejném designu s přiměřenou velikostí lžičky.
Čerstvou kávu je přípustné podávat i jen do poloviny šálku, který by měl být vždy dostatečně předehřátý.
Ke kávě je vhodné podávat 1 dl sklenku neperlivé vody o pokojové teplotě.
Další články:
Jak dlouho vydrží čaj čerstvý a je čerstvost důležitá?
Rostlina čajovník kolik druhů existuje.
Citáty o čajích různých autorů.
Čajové nádobí pro přípravu.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Množství kávy na den je 4 až 6 šálků.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.