Čaj

Základní pravidla pro podávání kávy

K přípravě nápoje použijeme vždy čerstvě upraženou kávu, rovnoměrně umletou těsně před spařením.

Šálky na kávu (doporučený obsah: 50 ml - 100 ml) podáváme vždy s podšálkem ve stejném designu s přiměřenou velikostí lžičky.

Čerstvou kávu je přípustné podávat i jen do poloviny šálku, který by měl být vždy dostatečně předehřátý.

Ke kávě je vhodné podávat 1 dl sklenku neperlivé vody o pokojové teplotě.

Další články:

Jak dlouho vydrží čaj čerstvý a je čerstvost důležitá?

Rostlina čajovník kolik druhů existuje.

Citáty o čajích různých autorů.

Čajové nádobí pro přípravu.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Množství kávy na den je 4 až 6 šálků.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.