Čaj

Žlutý čaj

Žlutý čaj je vzácnou a drahou čínskou specialitou a přesný výrobní postup je utajován. Žlutý čaj neprochází fermentací (podobně jako zelený nebo bílý čaj). Rozdíl je v tom, že se čajové listy nesuší rychle jako u zeleného čaje, ale pomalu a v silných vrstvách poměrně dlouhou dobu, přičemž jsou zakryty lněnou látkou, čímž žlutý čaj získává své mimořádné vlastnosti. Nálev má světlou, zlato-žlutou barvu a velmi zajímavou svébytnou chuť s medově nasládlým nádechem. Jako žluté jsou často prodávány i čaje, které tento název získaly jako čaje císařské, protože žlutá je tradiční císařská barva. Tyto čaje však jsou ve skutečnosti čaje zelené.

Další články:

Japonský čajový obřad čanoju, hostitel má jako obvykle za pasem zastrčenou hedvábnou utěrku fukusa.

Rostlina čajovník roste v paletě variet.

Dračí studna od Západního jezera má kladný vliv na zdraví.

Bostonské pití čaje bylo předehrou americké revoluce.

Anglický odpolední čaj doplňovala vždy konverzace.

Chemické složení čaje, jaké organické složky obsahuje.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.