Čaj

Britská čajová kuchyně

Zvyk konzumovat čaj k jídlu se šířil stejně jako popíjení čaje samotného. Avšak nejen čaj se přizpůsoboval jídlu, ale i jídlo čaji. Obvyklá jídla, ke kterým se čaj podával byly různé sendviče, dary moře a tradiční anglické a skotské koláčky.

Na počátku 18. století se také začaly používat pojmy jako "low tea" (malý čaj) a "high tea" (velký čaj). "Low Tea" se podával v aristokratických rodinách jako ozdravný a povzbuzující prostředek a často jako náhrada za těžká a masitá jídla. Naproti tomu "high tea", někdy též zvaný "meat tea" (masitý čaj) označoval celé jídlo, včetně uzených nebo pečených mas, brambor a samozřejmě silného čaje.

Další články:

Šen-nung objevuje čaj při meditaci pod keřem.

Dračí studna od Západního jezera má pozitivní vliv na lidské zdraví.

Anglický odpolední čaj doplňovala vždy konverzace.

Káva přichází do Ameriky kde se začala pěstovat především v Brazílii.

Qimen Hongcha vyniká kvalitou.

Kávu si při dietě můžete dopřát, obsahuje minimální množství energie.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.