Čaj

Brusinkový dezert s portským vínem

Potřebujeme:

1 lžíce želatiny, 130 ml portského vína, 1 lžíce cukru, citronová kůra, 1 lžíce citronové šťávy, 250 g brusinek (kompotu), 250 ml smetany

Jak na přípravu:

Želatinu necháme 10 minut nabobtnat v deci vody a potom ji zahříváme, až se zcela rozpustí. Brusinky svaříme s portským vínem, cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Odstavíme a přimícháme vlažnou želatinu. Necháme zchladnout. Jakmile dezert začne houstnout, vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme pořádně vychladit.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Jablečné řezy s ořechy potřeme čokoládovou polevou.

Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.

Bílková poleva kterou mícháme.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Čokoládová poleva připravená ve vodní lázni.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.