Čaj

Karamelové hrudky

Potřebujeme:

slazené kondenzované mléko - plechovka, oříšky - vlašské, lískové, mandle, sušené ovoce - švestky, meruňky, hrušky, mango, rozinky

Jak na přípravu:

Slazené kondenzované mléko vaříme 2 hodiny ponořené ve vodní lázni - vznikne nám karamelová hmota. Asi 200 g vlašských ořechů nameleme na jemno,lískové oříšky a mandle – celkem asi 200 g – nasekáme nahrubo. Sušené ovoce nakrájíme na kousky velikosti rozinek. Množství ovoce určujeme dle chuti. Dáme-li méně ovoce, jsou hrudky více ořechové, dáme-li více, jsou více ovocné. Karamelovou hmotu vyklopíme do mísy, přidáme část mletých a všechny nahrubo nasekané ořechy spolu se sušeným ovocem. Vše smícháme dohomady. Kávovou lžičkou nabíráme hmotu a klademe do papírových košíčků. Pokud se nám hmota zdá být řidší, přidáváme mleté ořechy.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Mazanec dáme péct.

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.