Potřebujeme:
slazené kondenzované mléko - plechovka, oříšky - vlašské, lískové, mandle, sušené ovoce - švestky, meruňky, hrušky, mango, rozinky
Jak na přípravu:
Slazené kondenzované mléko vaříme 2 hodiny ponořené ve vodní lázni - vznikne nám karamelová hmota. Asi 200 g vlašských ořechů nameleme na jemno,lískové oříšky a mandle celkem asi 200 g nasekáme nahrubo. Sušené ovoce nakrájíme na kousky velikosti rozinek. Množství ovoce určujeme dle chuti. Dáme-li méně ovoce, jsou hrudky více ořechové, dáme-li více, jsou více ovocné. Karamelovou hmotu vyklopíme do mísy, přidáme část mletých a všechny nahrubo nasekané ořechy spolu se sušeným ovocem. Vše smícháme dohomady. Kávovou lžičkou nabíráme hmotu a klademe do papírových košíčků. Pokud se nám hmota zdá být řidší, přidáváme mleté ořechy.
Další recepty a články:
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Mazanec dáme péct.
Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.
Velikonoční beránek, doba přípravy: 90 minut.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.