Čaj

Jižní a Střední Amerika

V oblasti Jižní a Střední Ameriky není třeba nijak zvlášť představovat Brazílii či Kolumbii, což jsou země, které produkují prvotřídní kávu, vyznačující se výraznou jemností. Horší už je to s kávou z Peru a Ekvádoru, jejíž kvalita výrazně kolísá a není vždy stoprocentní. Vynikající kávu si můžete dát ze zrn vypěstovaných i v Guatemale a Hondurasu. A pokud chcete ochutnat jednu z nejluxusnějších káv světa, nechte si připravit šálek prvotřídní odrůdy Jamaica Blue Mountain z Jamajky.

Další články:

Příprava čaje pu-erh zeleného nebo černého.

Čajový obřad Gong Fu Cha připraví mnoho nálevů.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Bai Mu Dan je bílý čaj.

Základní pravidla pro podávání kávy použijeme ji čerstvě upraženou.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.