Čaj

Oblasti pěstování čajovníku a jeho rozšíření

Čajovníku se nejlépe daří v monzunovém klimatu v subtropickém a tropickém pásu, roste na kyselých půdách, od hladiny moře až po nadmořské výšky kolem 2500 metrů. Kvalitnější čaj dávají rostliny ve vyšších nadmořských výškách. Nejpodstatnější pro růst čajovníku je dostatečná vlhost - to je také příčinnou neůspěchu většiny pokusů o pěstování vlastního čaje v našich podmínkách. Čaj se pěstuje v mnoha zemích v Asii, Africe a Jižní Americe. Bangladéš, Čína, Burundi, Gruzie, Indonésie, Indie, Srí Lanka, Malawi, Keňa, Malajsie, Mozambik, Papua-Nová Guinea, Rwanda, Tanzánie, Uganda.

Další články:

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.

Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.