Čaj

Pěstování kávy v Ekvádoru

V Ekvádoru se pěstuje většinově káva arabica, ale zvyšuje se zde i produkce robusty a to kvůli nedostatku vhodné půdy pro arabicu. Káva pěstovaná v Ekvádoru je čisté, plné chuti a osobitého aroma.

V Ekvádoru se pěstuje nejlepší plantážní káva v andských vysočinách a na menších plantážích souostroví Galapágy. Kávovníky druhu arabica jsou pěstovány bez použití chemie a pesticidů a zrna plantážní kávy jsou považována za vysoce kvalitní.

Počátek pěstování kávy v Ekvádoru sahá do počátku 19. století a káva se stala jeho hlavním vývozním artiklem v první polovině 20. století. Podí odrůdy arabica činí 60 %) a robusta 40 %. Výroba kávy zde poslední desetiletí klesá (pouze 700 tisíc pytlů za rok) a většina kávy zůstává v Ekvádoru pro domácí trh.

Další články:

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Značení kávy podle země původu, území, kde byla káva vypěstována.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.