Na světovém obchodním trhu jsou jednotlivé druhy kávy označovány podle produkční země nebo území, kde byla káva vypěstována, nebo podle přístavu, z něhož byla vyvezena. Podle původu rozeznáváme kávu americkou, africkou a asijskou. Podle způsobu zpracování pranou nebo nepranou. Různé produkční druhy zelené kávy se vzájemně liší svými charakteristickými vlastnostmi, např. velikostí, tvarem, barvou zrna, tvarem břišního řezu, vůní barvou osemení a konečně specifickou váhou. Kvalita zelené kávy se posuzuje nejen podle barvy a vůně, ale též podle přítomnosti nečistot a příměsí.
Další články:
Mletí kávy třemi základními způsoby.
Bai Mu Dan je bílý čaj.
Základní pravidla pro podávání kávy použijeme ji čerstvě upraženou.
Příprava čaje pu-erh zeleného nebo černého.
Zpracování kávy v pěti etapách.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Čajový obřad Gong Fu Cha připraví mnoho nálevů.
Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.