Čaj

Pěstování kávy v Etiopii

Etiopie je pokládána za kolébku arabiky. Podle některých teorií je to dokonce země, která dala této mimořádné rostlině jméno. Slovo káva (coffee) má být údajně odvozeno z názvu etiopské provincie Kaffa. Faktem zůstává, že dnes je Etiopie největším africkým producentem kávy, která se svojí kvalitou řadí k nejlepším na světě. Etiopská kávová zrna mají specifickou chuť. Výrazně nevynikají ani nápadnou vůní, ani kyselostí.

Další články:

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Značení kávy podle země původu, území, kde byla káva vypěstována.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Mletí kávy třemi základními způsoby.

Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.