Čaj

Pěstování kávy v Zimbabwe

Káva se v Zimbabwe začala pěstovat v 60. letech, když zde jihoafričtí farmáři založili první plantáže. Kávová produkce se koncentruje na východní vysočině, poblíž hranic s Mozambikem. Hlavní pěstitelská oblast se nachází kolem města Chipinge v jížních výběžcích východní vysočiny. Káva ze Zimbabwe vyžaduje střední až silnější pražení, při kterém se rozvine jeho bohatá chuť a jemná nakyslost. Vyšší nadmořská výška a pravidelné srážky jsou ideálními podmínkami pro pěstování kávy která se zde vyznačuje jemnou a čistou chutí s ovocným nádechem. Zrna kávy pěstované v Zimbabwe jsou skutečně labužnickou záležitostí. Těžko se ale získávají, protože na export jich jde jen velice málo.

Další články:

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Pěstování kávy v Kolumbii která je je třetím největším producentem.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.

Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.