Čaj

Pěstování kávy v Kolumbii

Kolumbie je třetím největším světovým producentem kávy. Převážně se zde pěstuje arabica, ale i robusta zde má své zastoupení. Kolumbijská káva je velmi oblíbená pro vyváženost své chuti a působivé, příznačné aroma.

Oblasti kde se káva pěstuje sahají odvýběžků And až ke Kordillerám. Díky rozdílným klimatickým podmínkám tří klimatických pásem, dozrává káva postupně a to umožňuje její sběr po celý rok. Díky dostatku vodních toků jsou zrnka kávy zpracována mokrou metodou, díky čemož dosahuje káva špičkové kvality. Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma.

Další články:

Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Bílý čaj je delikátní nápoj.

Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.

Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Zpracování kávy v pěti etapách.

Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.