Kolumbie je třetím největším světovým producentem kávy. Převážně se zde pěstuje arabica, ale i robusta zde má své zastoupení. Kolumbijská káva je velmi oblíbená pro vyváženost své chuti a působivé, příznačné aroma.
Oblasti kde se káva pěstuje sahají odvýběžků And až ke Kordillerám. Díky rozdílným klimatickým podmínkám tří klimatických pásem, dozrává káva postupně a to umožňuje její sběr po celý rok. Díky dostatku vodních toků jsou zrnka kávy zpracována mokrou metodou, díky čemož dosahuje káva špičkové kvality. Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma.
Další články:
Pěstování kávy v Brazílii která je největší vývozce kávových zrn na světě.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.
Bílý čaj je delikátní nápoj.
Dračí studna od Západního jezera je považována za přátelského velvyslance.
Pěstování kávy v Etiopii, zde pěstovaná zrna mají specifickou chuť.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Zpracování kávy v pěti etapách.
Pěstování kávy v Indonésii kam ji přivezli Holanďané kolem roku 1696.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.