Čaj

Produkce čaje v Indonésii

Souostroví Indonésie táhnoucí se mezi Malajsií a Papuou-Novou Guineou, produkuje čaj v tropickém a vlhkém podnebí vysoko položených oblastí ostrovů Jáva a Sumatra, převážně na půdách vulkanického původu. Na obou ostrovech se sklízí celoročně, na Sumatře jsou srážkové úhrny během roku rovnoměrné a čaj má proto takřka konstantní kvalitu, Jáva má podnebí nevyrovnané, od července do září je zde velmi sucho, čajové lístky tak rostou mnohem pomaleji než v jiných obdobích roku a čaj produkovaný z této sklizně se svým charakterem dosti liší od čajů produkovaných v měsících s pravidelnými dešti. Produkuje se zde v největší míře černý čaj, lze se však setkat též s čaji zelenými a polozelenými.

Další články:

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje trávení produkcí žaludečních šťáv.

Značení kávy podle země původu, kde byla káva vypěstována.

Sklizeň čaje poprvé začíná přibližně ve čtyřech letech.

Nilgiri pochází z jihozápadních horských hřebenů v jižní Indii.

Zelený čaj Matcha obsahuje antioxidanty prospěšné zdraví.

Příprava čaje pu-erh je odlišná druh od druhu.

Mletí kávy předchází vlastní přípravě.

Produkce čaje na Srí Lance což je ostrovní stát ležící v Arabském moři jihovýchodně od Indie.

Tmavý čaj (Hei Cha) označujeme souhrnně všechny tmavé čaje pocházející z Číny.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.