Káva není zajímavá pouze taji ukrytými v její přípravě odrůdami, ze které se připravuje, ale i země, ve které byla vypěstována. Jednotlivé země napříč celým světem produkující kávu se od sebe liší a stejně tak se liší i tamní kávové odrůdy.
Austrálie
Brazílie
Dominikánská republika
Ekvádor
Etiopie
Galapágy
Guatemala
Havajské ostrovy
Honduras
Indie
Indonésie
Jamajka
Jemen
Keňa
Pobřeží slonoviny
Uganda
Kolumbie
Kostarika
Kuba
Mexiko
Papua-Nová Guinea
Peru
Salvador
Tanzanie
Vietnam
Zimbabwe
A jaké jsou charakteristické rysy kávy pěstované na jednotlivých světadílech:
Asijské státy Indie, Indonésie, Vietnam a další.
Austrálie a Oceánie skýtá několik oblastí, které produkují perfektní kávu.
Další články:
Mletí kávy třemi základními způsoby.
Základní pravidla pro podávání kávy použijeme ji čerstvě upraženou.
Zpracování kávy v pěti etapách.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Příprava čajů rooibos a honeybush které jsou podobné přípravou.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.