Potřebujeme:
5 žloutků, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 50 ml oleje, sníh z 5 bílků
Náplň: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 200 g másla, 130 g cukru, 5 banánů
Poleva: 100 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce javorového sirupu, 0,5 lžičky škrobu
Jak na přípravu:
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku a sníh z bílků. Vymícháme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéci.
Náplň: Uvaříme pudink a necháme ho vystydnout. Máslo s cukrem šleháme a po lžičkách přidáváme zchladlý pudink. Postupně vyšleháme krém.
Poleva: Máslo rozpustíme, přidáme cukr, kakao, škrob a na závěr sirup. Piškot poklademe banány nakrájenými na kolečka, potřeme náplní a polijeme čokoládovou polevou.
Další recepty a články:
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Větrníky z odpalovaného těsta posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Mandlové řezy ozdobíme ovocem.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Jablkové řezy s kokosem zdobíme šlehačkou a ovocem.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Jablečné řezy s ořechy potřeme čokoládovou polevou.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.