Potřebujeme:
4 vejce,3 skleničky moučkového cukru,1 balíčku mletých mandlí,1 sklenička hladké mouky,lžička kypřícího prášku,ovoce na ozdobu
Na krém: 1,5 skleničky bílého vína,1 vanilkový pudink,1 kostky másla,moučkový cukr
Jak na přípravu:
Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, postupně přidáme 3 lžíce horké vody, šleháme, až těsto zhoustne. Dáme do mísy, přidáme mandle, mouku prosetou s kypřícím práškem a lehce zamícháme. Těsto nalijeme na papír na pečení položený na plechu, rozhrneme do stejnoměrné vrstvy, volný okraj zahradíme zdvižením papíru. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Vychladlý plát potřeme krémem a ozdobíme ovocem.
Příprava krému - ve víně rozmícháme pudinkový prášek, za stálého míchání uvedeme do varu, 1 minutu povaříme, vychladíme, přidáme změklé máslo a cukr. Krém našleháme.
Další recepty a články:
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Jidášky uvnitř namažeme medem.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.