Čaj

Bílkový krém

Potřebujeme:

4 bílky, 180g cukru krupice, 500g másla, 100g práškového cukru

Jak na přípravu:

Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr. Hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit. Ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky. Voda by se měla začít vařit za 10 minut, celou tu dobu nepřetržitě šleháme. Když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30 vteřin, ne déle než minutu ( bílky by se srazily). Vypneme plamen, necháme nádobu ve vodě a ještě šleháme (mírně promícháváme) 2-3 minuty. Pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme, přikryjeme utěrkou (aby povrch neosychal) a necháme vychladnout. Poté zašleháme do másla vyšlehaného s práškovým cukrem.

Krém je velmi trvanlivý, jemný a bílý. Ideální krém na zdobení krémových dortů nebo díky trvanlivosti, na plnění vánočního cukroví.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Krém s maizenou z maizeny, cukru a másla.

Dobré rohlíky sypeme solí a kmínem.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro určitou odrůdu kávovníku.

Chlebová štola pečená na 140 stupňů.

Slané preclíky vložíme do předehřáté trouby.

Anglický odpolední čaj zahrnuje způsob servírován.

Jablečné šátečky obalíme moučkovým cukrem.

Jablkový závin potřeme máslem.

Lemon Curd má mnoho využití.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Italský máslový krém šlehejte, dokud vejce nejsou vlažná.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.