Potřebujeme:
5 žloutků, 5 polévkových lžic studené vody, 100 g cukru, 75 g pohankové mouky, 75 g polohrubé mouky, 5 bílků, pečicí papír
Krém: 250 g másla, 3 žloutky, 70 g cukru, 150 g vlažné rozpuštěné čokolády, 3 polévkové lžíce javorového sirupu, rybízová marmeláda
Ozdoba: zbylý krém, loupané a sekané mandle
Jak na přípravu:
Žloutky a studenou vodu ušleháme do husta. Zašleháme s cukrem a po částech vmícháme polohrubou i pohankovou mouku. Plech vyložíme papírem, vymažeme jej máslem a posypeme moukou a těsto na něj rozetřeme. Upečené teplé těsto zatočíme do rolády a necháme vychladnout. Studenou roládu naplníme a ozdobíme zbylým krémem a loupanými sekanými mandlemi.
Krém: Máslo utřeme se žloutky a s cukrem a postupně vmícháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu a sirup. Vychladlou roládu rozbalíme, namažeme marmeládou a krémem a opět zatočíme.
Další recepty a články:
Množství kávy na den které je prospěšné.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Ořechové kostky polijeme čokoládovou polevou.
Jidášky uvnitř namažeme medem.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.