Čaj

Pomerančovo-čokoládový dort

Potřebujeme:

3 vejce, 100 g cukru, 60 g polohrubé mouky, 60 g mandlí, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 4 plátky želatiny, 3 oloupané pomeranče, 250 g měkkého tvarohu, 60 ml pomerančové šťávy, 80 g moučkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání, 50 g pomerančové marmelády, 50 g hořké čokolády, strouhanou kůru z 1 pomeranče, pečící papír

Jak na přípravu:

Žloutky, 2 lžíce vody a cukr vymícháme do pěny. Mouku, mandle a prášek do pečiva smícháme a přidáme ke žloutkové hmotě. Bílky ušleháme dotuha a opatrně přimícháme do těsta. Dortovou formu vyložíme papírem a naplníme těstem. Pečeme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. Pomeranče nakrájíme na plátky. Tvaroh smícháme s pomerančovou šťávou a přidáme moučkový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme do tvarohu a uložíme na chladné místo. Polovinu smetany ušleháme dotuha. Když začne tvaroh želírovat (asi 20 minut) vmícháme do něj šlehačku. Piškotový korpus vodorovně rozpůlíme. Spodní korpus potřeme marmeládou, ne ni urovnáme polovinu pomerančových plátků. Na pomeranče rozetřeme krém a přikryjeme druhou částí korpusu. Dort uložíme na 2 hodiny na chladné místo. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha. Dort potřeme kolem dokola 2/3 šlehačky, ozdobíme šlehačkovými hvězdičkami, zbylými pomerančovými plátky, čokoládovými hoblinkami a pomerančovou kůrou.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Linecký dort s krémem či polevou.

Řezy s marmeládou, vypracujeme těsto.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Klasický medovník dochutíme ovocem.

Korpus s hořkou čokoládou kterou necháme změknout ve vodní lázni.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Kávový dort s kousky želé.

Kiwi řezy, cukr utřeme se žloutky.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Dort harlekýn na piškotu.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.