Čaj

Jidášky

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 6 lžic cukru, 1 šálek mléka, sůl, 2 žloutky, 120 g másla, 1 vejce na potření, med

Jak na přípravu:

Droždí rozdrobíme do několika lžic vlahého mléka, zasypeme 3 lžičkami cukru, přidáme trochu mouky a necháme vykynout kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo,žloutky, osolíme, podle potřeby zalijeme mlékem a vařečkou vypracujeme těsto. Posypeme moukou,přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsto vyklopíme na pomoučený vál,rozdělíme na kousky, z nichž vyválíme 25 cm dlouhé válečky (tlusté jako malíček). Stočíme je do spirál(jidášků), rozložíme na pomaštěný a moukou posypaný plech a na něm je necháme dokynout. Potom jepotřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené rozkrojíme auvnitř namažeme medem.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Mazanec dáme péct.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Velikonoční koláč potřeme máslem a pečeme.

Karamelové hrudky do kterých přidáváme mleté ořechy.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.