Jaké jsou delikátní sorty japonských čajů.
Sencha je nejpopulárnější a nejrozšířenější.
Matcha je čajový prach z nejvybranějších lístků.
Nejvyšší sorta japonského zeleného čaje Gyokuro pochází z plantáží, které jsou zakrývány rákosovými rohožemi a slámou.
Hojicha vzniká pražením řapíků.
Genmaicha je považována za delikatesu.
Bancha se sklízí ze stejných keříků jako sencha.
Fukamushicha prošel delším napařováním.
Kukicha je nízkoteinový.
Konacha rozhodně překvapí.
Další články:
Dračí studna od Západního jezera má kladný vliv na zdraví.
Rostlina čajovník roste v paletě variet.
Žlutý čaj je čínská specialita.
Hodnocení čaje a jeho třídy.
Japonský čajový obřad čanoju, hostitel má jako obvykle za pasem zastrčenou hedvábnou utěrku.
Čajový obřad Gong Fu Cha, prostě něco dělat dobře.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.