Čaj

Japonské čaje

Jaké jsou delikátní sorty japonských čajů.

Sencha je nejpopulárnější a nejrozšířenější.

Matcha je čajový prach z nejvybranějších lístků.

Nejvyšší sorta japonského zeleného čaje Gyokuro pochází z plantáží, které jsou zakrývány rákosovými rohožemi a slámou.

Hojicha vzniká pražením řapíků.

Genmaicha je považována za delikatesu.

Bancha se sklízí ze stejných keříků jako sencha.

Fukamushicha prošel delším napařováním.

Kukicha je nízkoteinový.

Konacha rozhodně překvapí.

Další články:

Dračí studna od Západního jezera má kladný vliv na zdraví.

Rostlina čajovník roste v paletě variet.

Žlutý čaj je čínská specialita.

Hodnocení čaje a jeho třídy.

Japonský čajový obřad čanoju, hostitel má jako obvykle za pasem zastrčenou hedvábnou utěrku.

Čajový obřad Gong Fu Cha, prostě něco dělat dobře.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.