Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku a z nich vyrobený prášek. Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády. Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Kakaovníky rostou pouze ve velmi omezené geografické zóně, přibližně 10° na sever a na jih od rovníku - 70% světových plantáží kakaa se nachází v západní Africe.
Další články:
Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.
Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.
Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Žlutý čaj je čínská specialita.
Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.
Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.
Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.
Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.
Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.