Čaj

Kakao

Kakao
Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku.

Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku a z nich vyrobený prášek. Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády. Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Kakaovníky rostou pouze ve velmi omezené geografické zóně, přibližně 10° na sever a na jih od rovníku - 70% světových plantáží kakaa se nachází v západní Africe.

Další články:

Černý čaj bystří ducha a občerstvuje tělo.

Rooibos se pěstuje na plantážích Jižní Afriky.

Espresso přináší přelom v přípravě kávy v roce 1901.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Žlutý čaj je čínská specialita.

Pěstování čajovníku ze semen nebo z řízků.

Pěstování kávy ve Vietnamu kde se pěstuje robusta.

Káva by se neměla pít nalačno, povzbuzuje produkci žaludečních šťáv.

Čaj lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu lapacho.

Pěstování kávy v Mexiku sahá do 18. století.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.