Čaj

Ledový beránek

Potřebujeme:

140 g polohrubé mouky,50 g hladké mouky,130 g práškového cukru,80 g mletých oříšků,60 g tuku,vejce,žloutek,1,5 dl mléka,1/2 balíčku prášku do pečiva
poleva: 300 g práškového cukru,2 PL horkého mléka

Jak na přípravu:

Mléko, vejce, tuk a žloutek rozmixujeme, vlijeme do prosáté mouky promíchané s práškovým cukrem, práškem do pečiva a mletými oříšky a vše promícháme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka potřeme bíou polevou připravenou utřením prosátého práškového cukru s horkým mlékem. Místo očí mu vpíchneme hřebíčky, do čumáčku dáme snítku asparagusu a kolem krku uvážeme mašli. Nakonec těsto vytvarujeme na pomoučněné pracovní ploše do podoby zajíčka a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout. Potom zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200°C asi 40 minut. Zajíčka servírujeme spolu s obarvenými vejci a do pacičky mu zastrčíme třeba větvičku s májovými kočičkami.

Sladkosti ke kávě

Další recepty a články:

Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.

Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.

Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...

Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.

Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.

Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.

Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.

Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.

Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.

Množství kávy na den které je prospěšné.

Rohlíčky plněné karamelovým krémem polité čokoládou která ztuhne.

Čaj

Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.