Potřebujeme:
140 g polohrubé mouky,50 g hladké mouky,130 g práškového cukru,80 g mletých oříšků,60 g tuku,vejce,žloutek,1,5 dl mléka,1/2 balíčku prášku do pečiva
poleva: 300 g práškového cukru,2 PL horkého mléka
Jak na přípravu:
Mléko, vejce, tuk a žloutek rozmixujeme, vlijeme do prosáté mouky promíchané s práškovým cukrem, práškem do pečiva a mletými oříšky a vše promícháme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka potřeme bíou polevou připravenou utřením prosátého práškového cukru s horkým mlékem. Místo očí mu vpíchneme hřebíčky, do čumáčku dáme snítku asparagusu a kolem krku uvážeme mašli. Nakonec těsto vytvarujeme na pomoučněné pracovní ploše do podoby zajíčka a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout. Potom zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200°C asi 40 minut. Zajíčka servírujeme spolu s obarvenými vejci a do pacičky mu zastrčíme třeba větvičku s májovými kočičkami.
Další recepty a články:
Müsli dort ozdobíme kousky čerstvého ovoce.
Slaný cuketový koláč, do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu.
Jednoduché tvarohové tyčinky vypracujeme těsto...
Pomerančovo-čokoládový dort s čokoládovými hoblinkami.
Řezy ke kávě se nemusíme bát připravit i pro hosty na oslavu.
Tiramisu po česku, porce vykrajujeme lžící.
Šlehaná bábovka kterou pečeme dočervena.
Plantážní káva je pěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku.
Rostlina čajovník a zpracování jeho lístků.
Množství kávy na den které je prospěšné.
Rohlíčky plněné karamelovým krémem polité čokoládou která ztuhne.
Čaj je nápoj umikátní lahodné chuti a vůně.